yoga-ontspannings-centrum-almere-logo
Yoga docent Ed Veldt | Yoga en Mindfulness bij Ontspannings Centrum Almere

Onze cursussen en trainingen:

Yoga, Meditatie en Mindfulness docent Ed Veldt 

Ik ben nadat ik last kreeg van mijn onderrug begonnen met yoga oefeningen te doen in een klein zaaltje. Daar merkte dat de yoga houdingen me soepeler maakte en dat de ademhalingsoefeningen me goed deden. Na 3 maanden yogahoudingen te hebben gedaan, wist ik het, ik ga een opleiding doen om Hatha Yoga docent te worden. Hier wilde ik meer van weten en startte in 1983 de docentenopleiding Raja Yoga bij Raja Yoga Nederland. Hier kreeg ik les in o.a. Hatha yoga, Iyengar Yoga, Vipassana meditatie, pranayama (ademhalingsoefeningen) en meditatie.
In 1985 startte ik de studie en beoefening van vele soorten yoga’s en meditaties bij de Foundation for Higher Learning, (FHL) een moderne westerse esoterische school. Tot nu toe heb ik vele retraites gevolgd die diep spiritueel inzicht geven bij Imre Vallyon, spiritueel leraar en oprichter van de FHL. In '86 begon ik als meditatiedocent bij de FHL meditatiecursussen te geven en in '87 startte ik samen met mijn vrouw Wanda het Yoga en Ontspanningscentrum Almere.
In 1988 gaf ik de eerste mindfulness cursus in Almere ook wel spirituele psychologie genaamd. Vanaf die tijd heb ik ieder jaar verschillende introductiecursussen meditatie en meditaties voor gevorderden gegeven, dit doe ik tot op de dag van vandaag. Daarnaast gaf ik 15 jaar lang autogene training, een methode om in diepte ontspanning te komen. Sinds 2003 geef ik jaarlijks 6 cursussen mindfulness in Almere. Ook geef ik cursussen en workshops mindfulness voor bedrijven en instellingen.

Ik geef regelmatig meditatieworkshops en lezingen over mindfulness en spiritualiteit in Almere. Daarnaast heb ik een aantal verpleegkundige opleidingen gevolgd, daarna hbo en post hbo onderwijs. Ik ben sociaal psychiatrisch verpleegkundige (BIGnummer 39015440230) en ben  32 jaar werkzaam geweest in de Kinder en Jeugd psychiatrie. 

Yoga en meditatie hebben mijn leven veranderd, leven vanuit bewustzijn en doen wat noodzakelijk is geeft spirituele kennis, inzicht en vooral meer liefde en geluk.