yoga-ontspannings-centrum-almere-logo
Mindfulness Trainingen voor Scholen en Instellingen | Mindfulness en Yoga bij Ontspannings Centrum A

Mindfulness training voor Scholen en Instellingen

 

Wat is Mindfulness

 

De doelstelling van de mindfulness training is beter te functioneren vanuit rust en ontspanning en gewaar te zijn in het Hier en Nu. 

Mindfulness (Meditatief Ontspannen) is eeuwen oud en komt o.a. uit het Zen Boeddhisme. De meditatietechnieken die gebruikt worden in de mindfulness training zijn aangepast aan de westerling. Mindfulness wordt ook wel aandachttraining genoemd. Door de mindfulness oefeningen te doen leer je om vanuit rust een ding tegelijk in het Hier en Nu te doen. Door de mindfulness training ga je functioneren vanuit het hart én het denken. Je oefent eerst tijdens de mindfulness training en daarna iedere dag thuis en soms op het werk. Uiteindelijk ben je in staat om vanuit rust (onthaast) en gewaar zijn in het Hier en Nu te leven en werken. Je krijgt kennis over en inzicht in meditatietechnieken, je denken, conditioneringen, gevoel en gewoonte, vitaliteit en creativiteit. De kennis en inzichten zijn gekoppeld aan het dagelijkse leven en het werk.

Mindfulness training programma voorbeeld voor 4 dagdelen:
Dagdeel 1 Voorstelronde. Het belang van meditatietechnieken. Het aanleren en beoefenen van de ademmeditatie. Het beoefenen van de adem in de hartstreek. Overzicht gehele mindfulness training, doelstellingen en resultaten. Geschiedenis, overzicht en context van mindfulness. Hoe thuis te oefenen. Herkennen van gevangen zijn in o.a. stress, drukte en je gedachten (conditioneringen) en gewoonte en patronen. Hoe kun je je vrij voelen door de meditaties juist te doen en toe te passen in het dagelijkse leven.
Dagdeel 2 Leren gewaar zijn van gedachten (vipassana meditatie) die komen en gaan. Wat je denkt geeft een resultaat in jezelf en je omgeving. Hoe meer af te stemmen op je vrije Zelf. Hartmeditatie om een goed en tevreden gevoel in je hart te krijgen. Kennis over identificatie en het leven vanuit het hart.
Dagdeel 3 Beoefenen van de loopmeditatie, het leren om een ding tegelijk te doen. Het beoefenen van het geven van een goed gevoel vanuit het hart aan de ander waardoor je je vrijer gaat voelen en weer beter contact kan maken met die persoon. Kennis over vitaliteit en energie behouden waardoor vanuit rust en kracht gewerkt kan worden.
Dagdeel 4 Stil zitten en ademen op verschillende plekken van het lichaam waardoor je haast onbewust blokkades oplost. Het beoefenen van de hartbalans. Kennis over het hart (balans) en het oplossen van problemen met behulp van het hart.

Zie ook de pagina trainingen voor bedrijven.

De mindfulness trainingen kunnen bijvoorbeeld op een vrijdagmiddag gegeven worden en duren 2½ uur. Er kunnen 14 dagen tussen ieder dagdeel zitten, zodat degene die de Mindfulness doet lang genoeg thuis en op het werk kan oefenen om vorderingen te maken.
Het aantal cursisten wordt in overleg bepaald. 
De kosten zijn € 1400,= inclusief BTW. en materialen, exclusief reiskosten.
Reiskosten buiten Almere zijn €0.19 per km.
Trainer: Ed Veldt.


Mindfulness geeft meer rust, maakt dat je vrij van bent van gewoonten en patronen, je functioneert meer in het hier en nu, meer vanuit het hart, hierdoor kun je vaardiger handelen.