yoga-ontspannings-centrum-almere-logo
Meditatie Yoga Almere | Yoga en Mindfulness bij Ontspannings Centrum Almere

 

Meditatie cursus

Meditatiecursus van 10 lessen start donderdag 21 februari 2019 19.00 uur.

In deze meditatiecursus voor beginners en kenners werken we met het westerse Tarot systeem. Het is een westerse mystieke traditie voor spirituele ontwikkeling. Het doel is jezelf te ervaren voorbij je ik als je ware Zelf. Als je denkt dat je je ik of ego bent, dat je alleen je gedachten, gevoelens en lichaam bent, dan ervaar je dat je op jezelf staat, afgescheiden van alles en iedereen. Omdat je je identificeert met je persoonlijkheid ben je je niet bewust van je ware Zelf. Meditatie is er om je weer te verbinden met je Ziel of werkelijke Zelf.

Deze meditatiecursus is nadrukkelijk niet bedoeld om tarotkaarten te "leggen".

Geluid  en kleur  vormen de basis van alle systemen voor spirituele ontwikkeling. In alle systemen werkt men met chanten, mantra’s (geluid) symbolen of mandala’s (kleur). Kleur, symbolen en geluid zijn de taal van je onderbewustzijn, het vrouwelijke bewustzijn  (voorbij je dagelijkse denken). Tarot kaarten zijn erg krachtige symbolen, ze drukken spirituele wijsheid uit. Ze drukken de symbolische taal uit van cijfers en representeren het Hebreeuwse alfabet (elke Tarot kaart heeft een cijfer en Hebreeuwse letter). Het tarot systeem is ontwikkelt door meesters met een hoog ontwikkelt bewustzijn, zij wisten van de krachten van het vrouwelijke onderbewustzijn. Door te mediteren op de Tarotkaarten roep je deze verborgen krachten aan. Alle afbeeldingen op de Tarotkaarten hebben een betekenis, welke je onderbewustzijn begrijpt. Elke Tarot kaart geeft een specifieke reactie in je onderbewustzijn. Tarot geeft verandering in bewustzijn als je er mee werkt.  In dit veranderingsproces wordt je aandacht op een natuurlijke wijze verplaatst van  gewoon bewustzijn naar hoger bewustzijn. Het geeft je wijsheid, inzicht, liefde en geluk.

Deze cursus wordt georganiseerd vanuit de Foundation For Higher Learning, een internationale spirituele school. Tijdens de cursus wordt gevraagd om thuis de tarotkaarten met waterverf in te kleuren en erop te mediteren. 

Datum: start cursus van 10 lessen donderdag 21 februari.

Tijd: 19.00 uur- 20.30 uur
Prijs: €150,00

Meditatiecursussen starten elk jaar in maart en september.

Wil je wel leren mediteren maar wil je dit leren om te kunnen ontspannen en om meer rust in jezelf te krijgen zie dan ook onze pagina Mindfulness. 

Meditatie geeft je rust, stilte en inzicht in wie je werkelijk bent, je ware Zelf of essentie van het leven.