yoga-ontspannings-centrum-almere-logo
Hartbalans | Yoga en Mindfulness bij Ontspannings Centrum Almere

Wat is Hartbalans.

Hartbalans is een methode waarbij je leert om meer vanuit het hart te leven.

Je gaat je gelukkiger en blijer voelen.

De aandacht wordt door bepaalde technieken steeds meer in de hartstreek gebracht.

Het hart is het middelpunt van de mens. Wanneer je meer vanuit je hart leeft en minder vanuit je denken, voel je je steeds meer in evenwicht, oftewel het goede gevoel in je hart brengt je in (hart)balans. Als je meer vanuit het positieve gevoel in het hart kunt leven, voel je jezelf en anderen veel beter aan. Je weet vanuit je hart of situaties kloppen en daardoor kun je makkelijker de juiste beslissingen nemen, beslissingen die juist zijn voor jezelf en voor je omgeving. Met hartbalans oefeningen kun je uiteindelijk je vrije Zelf in het hart ervaren.
Het hart en het gevoel in het hart is ook onderzocht door het Heart Math Institute, zij hebben in hun onderzoeken gevonden dat je door oefening het hart coherent kunt maken waardoor je een goed gevoel in het hart hebt en behoudt, zij noemen dit hartcoherentie.

De meditatietechnieken die gebruikt worden zijn:
º Ademen door de hartstreek en vooral gewaar zijn van de adem en het gevoel in de hartstreek. Hierbij leer je om de adem automatisch te laten stromen.
º Een mantra herhalen in het hart.
º Een mantra herhalen in het hart op de in- en uit ademing.
º Een goed gevoel laten opkomen in het hart, vaak wordt dit benoemd als blijdschap, mededogen, liefde, vrede of tevredenheid, ruimte, aangenaam tintelen enz.

Waarom Hartbalans

Wanneer de meditatietechnieken voor de hartbalans langer getraind worden kan je voelen dat een fijn gevoel in het hart, de keel, de tong, het hoofd en uiteindelijk het denken beïnvloed. Je wordt gewaar dat het hart warmer en het denken helderder wordt. Wanneer je langer oefent kan er een permanent  gelukkig en blij gevoel in het hart komen.
Je krijgt in het dagelijkse leven een blijde uitstraling. Je wordt zekerder van jezelf en negatieve benaderingen door andere mensen hebben nauwelijks vat op je, je kan er makkelijk mee omgaan. De training is ook zeer goed voor echtparen om hun relatie te verbeteren.
Het gevoel in het hart wordt ook beoefend in de mindfulnesscursus, zie ook onze pagina mindfulness.

De hartbalans training kan individueel gedaan worden of met 2 of maximaal 3 personen. De eerste hartbalans training duurt ongeveer 5 kwartier waarin je theorie krijgt en een meditatie oefeningen een keer in het geheel doet. In de eerste training hartbalans is een ervaring van het goede gevoel in het hart niet gegarandeerd. Daarna zal trainen thuis er voor zorg dragen dat je je steeds verder ontwikkelt totdat je de hartbalans volledig gaat ervaren, ook tijdens het dagelijkse leven. Het hangt van meerdere factoren af of je nog vervolgtrainingen hartbalans nodig hebt. Dit gaat in overleg.
De kosten voor de eerste sessie en per uur is: € 70,=

Hartbalans maakt dat je je gelukkiger en blijer gaat voelen, je leeft meer vanuit je hart.